foto-poezie-muzica

Cred ca o fotografie cu adevarat buna este precum o poezie, o forma de expresie scurta si sintetizatoare a unui sentiment puternic, trezit de intalnirea cu o limita.

 Marturisesc faptul ca imi plac cele care sunt o combinatie de lumina si intuneric, un strop de veselie intr-o mare de tristete, o unda de violet intr-o imagine a bucuriei. Am o preferinta pentru imaginile incadrate in categoria „fantastic” sau SCI-F. Foto, poezia si muzica ce sunt o repetare a vietii in ce are ea mai viu, dramatic si zambitor. Sunt o intalnire cu viata in zona in care toate reflecta frumusete si durere.

Imi place lumina de dincolo de orizont,/ In care pasari mari isi deschid aripile/ Si aduna in miscarea lor rece caldura pamantului. // Imi place ceata ascunsa in porii lumii,/ Din care noi ne hranim fanteziile/ Eliberandu-le spre cer.

787.jpg

Intalnirile cu lumile viitoare sau paralele ma fascineaza in masura in care ele ar putea reprezenta un posibil viitor pe care noi il producem in fiecare moment. Ray Bradbury si Isac Asimov au facut o arta din literatura SF, tocmai pentru ca i-au dat un scop mai inalt, acela de a propune senzatii noi omului modern, provocate de greselile de gandire pe care omul le-ar face sau deja le face. Tehnica este aceea a reducerii la absurd, din matematica, si, prin contrast inchina imnuri vietii noastre, lucrurilor simple din ea de care trebuie sa ne bucuram mai mult : traiul in colectivitate, a oferi afectiunea semenilor, a te bucura ca e soare si ploaie si nu doar una din ele etc.

space02.jpg

Violetul ma invaluie rece/ Tacerea lumii imi smulge gandurile si le arunca in alt timp./ Sunt aici,/ departe,/ sunt mereu aici,/ Desi zboruri de pasari imi mangaie apa ochilor, pe pamant.

Muzica e valoroasa in masura in care ofera aceeasi experienta, a intalnirii cu zonele adevarate din viata, cele in care poti sa simti cat de nemernic esti ca om prin atitudinile tale egoiste, interesate, in care poti sa simti suferinta tacuta, nu cea exhibitionista, in care simti tristetea ascunsa intr-un zambet, de aceea prefer rock-ul (Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, Lake of tears, Amorphis, Paradise Lost, Tiamat, Haggard, Metallica, Haggard, Blind Guardian, Iron Maiden, Tristania, Nightwish)si blues-ul ( Eric Clapton, B.B. King). Imi place si muzica popoarelor, in care au adunat cu gingasie dureri si bucurii, in forme simple si pline de viata (irlandezii, sud-americanii, rominii cei vechi)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: