Filmele de azi

 Cineva spunea ca nu exista istorii noi, ci doar noi moduri de a le spune iar povestirile cele mai indragite de om sunt tot cele mai des auzite.

I am legend 2007- un film despre un posibil viitor al omenirii in care, descoperindu-se leacul pentru cancer, se da drumul unui virus care ii transforma pe oameni in fiinte foarte agresive, care nu mai au nimic uman.

  Genul asta de filme (ca si The day after tomorrow) au singurul merit de a te face sa te gandesti ca in lumea de azi tot e mai bine asa,  decat cum ar mai putea fi – si te bucuri de fiecare raza de soare, de fiecare gest uman etc.

Filmele de animatie – Cars, Happy feet, Alvin and the chipmunks, Ratatouille – au subiecte simple, dar au un imens grad de sensibilitate si de umanitate, te fac adesea sa te gandesti mai profund la ceea ce a ajuns omenirea – si in spiritul propagandei americane, promoveaza valori umane – trebuie sa iti ajuti semenii, sa ai grija de ei, sa il bagi in seama si pe cel mai amarat, sa nu te mai crezi buricul pamantului, adevaratii prieteni pot fi oamenii la care nu te-ai fi asteptat niciodata, fiecare om trebuie sa isi indeplineasca visul etc. – lucruri dragute, pe care ar fi grozav daca le-am aplica.

Filmele gen drama –  Babel, Syriana, Crush, American history, Rendition – care printr-o compozitie complexa si complicata trateaza subiecte fierbinti, actuale – multiculturalitatea, problema armelor, terorismul, rolul religiei in lumea araba etc – luminand diverse fatete ale problemei, incercand sa caute cauze ascunse, sugerand astfel anume solutii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: