Johannis

Pentru prima data am votat cu inima deschisa.

Se vede atat de bine ca Ponta nu vrea ca Diaspora sa voteze, caci nu va fi pentru el. Spera ca „legea” invocata cum ca nu mai poate deschide sectii de votare sa ascunda Occidentului si tuturor cat de frica ii e de jumatatea de romani care nu il vor, Ardealul si Diaspora, unde sunt oamenii cu vederi vestice, oamenii care nu depind de chilu’ de malai, care nu sunt manati in grup la vot de primarii asudati ca nu fac planu’ la vot. Spera sa ascunda cat de urat e gestul sau, cat de las, cat de disperat. Spera sa ascunda disperarea oamenilor care nu il mai vor, nu mai vor PSD, nu mai vor Rosu.

Acum se vede mai mult decat oricand cat de bagata in noroiul propagandei e tara asta, cat de imbatranita, resemnata cu locul caldut, indiferenta ( dar nu azi). Se vede cat de bine spala televiziunile creierele, cum pot face din om neom, doar pentru sfanta audienta.

Nu ne trebuie numai cateva sute de ron, nu ne trebuie numai drumuri asfaltate in graba, la alegeri, un ceva, un catva, ca sa mai peticeasca nevoile, ne trebuie fapte, ne trebuie masuri esentiale pentru a ajunge la un nivel de autorespect, ca tara, acceptabil, ne trebuie libertate, ne trebuie viziune.

Daca cei din Diapora voteaza, o fac pentru ca le pasa de tara, in care s-ar mai putea intoarce candva, o fac pentru ca ei vad , clar, mai bine spre ce trebuie sa ne indreptam, pentru ca ei stiu cum e dincolo de cortina rosie. Stiu ca acolo nu e totul roz. Sunt constienta de jocurile de interese, de marile gesturi mici din Occident, de mastile ce pretind morala tarilor mici, dar dedesubt se urmaresc cele mai meschine lucruri, si totusi…..aceea e directia spre DEMOCRATIE, acolo se promoveaza dreptul la libertate, acolo se promoveaza lupta impotriva discriminarii, acolo se aud vocile.

Daca nu va fi sa se implineasca sperantele mele, desi le voi avea pana in ultima clipa, imi doresc enorm ca Presedintele Nostru, cum il numesc eu in fata fetitei mele, sa nu dispara, sa nu ne lase pe noi, jumatatea care dorim mult mai mult…Imi doresc sa existe, sa se formeze o forta puternica in jurul lui, sa fie cu adevarat o DREAPTA unita prin el si pentru milioanele care ii dorim, care vrem normalitate.

Ca niciodata, nu am aversiune pentru votantii lui Ponta. Stiu ca sunt oameni, fie cu interese in Partid, fie dusi de la spate de primari, fie ametit cu ura pentru Basescu, fie unii carora le place locul caldut ocupat si nu vor schimbare, fie batrani care nu vor schimbare… ” Ii numesc pleava pe toti cei ce traiesc din gesturile altora si, asemenea cameleonului, iau culorile altora, iubesc partea de unde le vin darurile, gusta aclamatiile si se judeca in oglinda multimii: caci nu ii gasesti, nu sunt, ca o citadela, inchisi asupra comorilor lor si, din generatie in generatie, nu-si transmit substanta, ci-si lasa copiii sa creasca fara a-i plamadi. Si ei cresc ca ciupercile, umpland lumea” ( ST. EXUPERY – ” CITADELA”, p. 93, RAO)

Mi-as dori ca noi, romanii, sa nu mai fim segregati de ura reciproca a partidelor, pentru ca doar uniti vom putea schimba ceva, doar daca intelegem ca BINELE COMUN conteaza, ca DREPTURILE noastre conteaza si ca cei de sus trebuie sa ni le protejeze.

Desi articolul nu e centrat, aparent, doar pe Johannis, cum titlul ar fi cerut-o, pentru mine acest cuvant E TOTUL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: