Olimpicii romani internationali la matematica nu conteaza cat sportivii olimpici, desi sunt in mod egal stralucitori

Olimpiada Internaţională de Matematică a adus României şase medalii, dintre care două de aur

Nu spun ca cei premiati la Londra nu sunt merituosi, dar olimpicii internationali la mate, fizica, astronomie, geografie, chimie …chiar nu conteaza deloc pentru guvernul asta? Rasplata ar fi trebuit sa fie cel putin la fel, daca nu chiar mai consistenta pentru „creiere” si ei nu si-au primit nici amarata aia de suma. Dar pentru ca inteligenta nu e mediatizata, pentru ca ne inhiba, super-inteligenta nici atat. Televiziunile, ziarele nu mediatizeaza decat tampenii, alaturi de politica, fotbal – care au devenit  la fel de inepte, in tara asta. Probabil ca cei care ar trebui sa-i premieze se gandesc ca oricum pleaca.

Articol preluat din „Adevarul”

„Elevii români care au câştigat medalii la olimpiadele internaţionale de matematică nu au fost recompensaţi de Guvernul român, pe motiv că banii nu au fost deblocaţi de Ministerul de Finanţe. În schimb, pentru olimpicii de la Londra s-au dublat premiile.

România este ocupanta primului loc în Uniunea Europeană la Olimpiada Internaţională de Matematică de anul acesta. În plus, elevii români au ocupat locul 10 din 100 de ţări.

Cu toate acestea, rezultatele lor nu par la fel de impresionante ca şi ale sportivilor care au cucerit medalii la Jocurile Olimpice de la Londra.

Deşi premiile sportivilor au fost dublate, matematicienii de aur nu au primit aceeaşi atenţie.

„A fost strigător la cer faptul că un prim ministru spune că a deblocat cinci milioane de euro, iar olimpicii la matematică nu au putut primi o sumă de 20 de ori mai mică pentru medalii la fel de strălucitoare ca şi cele ale sportivilor care au câştigat medalii la Londra. Pot spune că medaliile elevilor au un impact mult mai mare. M-a deranjat atitudinea diferită faţă de lucruri care ar trebui să fie măcar la fel. Ar trebui să preţuim viitorul intelectual la fel ca cel fizic”, a declarat pentru „Adevărul” coordonatorul lotului olimpic de matematica, Radu Gologan.

Deşi iniţial elevii trebuiau să fie premiaţi la Bucureşti, ei au fost întorşi din drum de autorităţi sub pretextul că banii nu au fost deblocaţi. Acest eveniment i-a afectat şi mulţi dintre ei au simţit un gust amar pentru că nu sunt apreciaţi.

„Problema este că aceşti copii pleacă la studii în străinătate cu un gust amar. Unii şi-au socotoit aceste premii (8.000 de lei pentru medaliaţii cu aur, 5.000 de lei pentru cei medaliaţi cu argist şi 3.000 de lei pentru cei care au cucerit bronzul) ca bani de buzunar, bilet de avion etc. Acum simt că ţării nu-i pasă de ei”, mai spun Gologan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: